Webbmalin
 

WordPress

WordPress är ett kostnadsfritt publiceringsverktyg. Utåt sett är det ingen skillnad mellan en hemsida som är skapad för WordPress, något annat verktyg, eller om den inte har något verktyg alls. Utseendet bestämmer man nämligen själv.

När man har ett publiceringsverktyg bakom sin hemsida betyder det att man kan logga in från sin webbläsare och redigera innehållet på sin sida utan att kunna koda. Man behöver bara ha en dator och en internetuppkoppling.

Att du kan administrera själv innebär frihet och lägre kostnader i längden, du slipper ju be om hjälp när du ska göra ändringar.

WordPress har en inbyggd bloggfunktion och många tror därför att man bara bloggar med WordPress. På WordPress.com kan man blogga gratis som privatperson, men det jag jobbar med är programmet på WordPress.org man installerar på sin egen webbserver.

Till detta kan man välja ett utseende, ett ”tema” och det finns tusentals sådana att ladda ner och installera själv. Men de är inte alltid professionellt gjorda och fungerar kanske inte som du hade tänkt dig. Det är där jag kommer in. Jag skapar alltså ett unikt skräddarsytt ”tema” till dig med de funktioner du behöver.

Jag hjälper dig däremot inte med att ändra ett tema som någon annan har skapat.